witte-kerkje01.jpg

Muziek na de markt

Op dinsdag 5 februari van dit jaar klonk voorlopig voor de laatste keer ‘Muziek na de Markt’ in het Witte Kerkje, toen het Beethoventrio (Harry Schram piano, Leslie Somlai viool en Gerard Kroon cello optrad.

Inmiddels wordt dit initiatief onder de naam ‘Lunchpauzeconcerten’ voortgezet door Willem Vonk, kerkmusicus van de R.-k. Nicolaaskerk en muziekdocent in Baarn.

Het eerstvolgende concert is op dinsdag 3 december; dan treedt het barokensemble ‘Joffer Bartolotti’ op.

Vier ervaren musici uit Soest en Baarn hebben elkaar nog niet zo lang geleden gevonden, zijn met veel inzet binnen korte tijd een compleet en hecht ensemble geworden en treden inmiddels al op vele podia op. Het ensemble brengt een heel gevarieerd programma met werken uit de Duitse en Franse Barok. De muziek uit de Barok dateert uit de periode 1600 tot 1750 en is de opvolger van de veelal religieus georiënteerde Renaissancemuziek. Barokmuziek werd daarentegen in toenemende mate steeds meer geschreven voor seculier gebruik, vooral vaak ook in opdracht van vorstenhuizen die vaak over eigen musici beschikten. 
De leden van het ensemble zijn Esther Nuijten (blokfluit), Marjan Prins (blokfluit en barokfagot), Martie Velthuis (viola da gamba) en Tjalling Roosjen (klavecimbel).

Op 7 januari 2020 komt Laura de Boer viool spelen en op 4 februari treden Marieke Donker Kaat (viool), Hans Rijkmans (viool) en Willem Vonk (orgel) op. Zij zullen onder meer kerksonates van W.A. Mozart vertolken.

De concerten duren drie kwartier. Aanvang om 12.30 uur, de toegang is gratis, na afloop is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.

ANBI

Afdeling Baarn van de
Vrijzinnigen Nederland

Kampstraat 8
3741 AR Baarn
RSIN: 800-11390

 

Facebook Image

Bestuur

Voorzitter vacant

C.G. Bakker-Hänisch ten Cate Secretaris
Tel.: 035-5416926

A.M. Janson-Snel Penningmeester

De bestuurders zijn onbezoldigd.

De voorgangers worden bezoldigd conform Centrale regeling van het hoofdbestuur te Amersfoort.

De balans, de staat van baten en de toelichting kunt u hier downloaden.

Predikant

Ad interim:
Elly van Kuijk- Spaans
Hertog Hendriklaan 6
3743 DL Baarn

Verhuur Witte Kerkje: 

Mw. Annette Alberts

email

NPB_int.jpg
© 2016 Witte kerkje Baarn